BBC

ZZA first supported the BBC with user research at BBC Scotland's Queen Margaret Drive accommodation, to inform the strategy and competition brief for the subsequent award-winning new building at Pacific Quay.

Following an executive mandate for wide staff involvement in defining BBC workspace, BBC Property commissioned ZZA to formulate a strategy to achieve this. The challenge was to combine inclusive user input with the BBC's extensive scale.

Working initially with the BBC's New Media department and with the design team on fit-out elements amenable to flex, ZZA devised a cost-effective toolkit that enlisted staff preferences from a menu of managed choice. The responsive team areas within a coordinated design matrix proved our approach.

First working with the project team to identify scope for user influence beyond the fixed elements of the base build and Cat A fit-out, we then engaged with the 17 incoming departments, providing for their preferences on 'neighbourhood' settings within the overall internal design.